Öngyilkos lett az a szökött rab, akit Újpalotán fogtak el februárban

Fotó: XV TV Szente Dániel

Öngyilkos lett a börtönben Sz. Károly, aki februárban a tárgyalása közben szökött meg a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből, írja az Index a Ripostra hivatkozva. A rabot végül Újpalotán fogták el.  

Még februárban történt, hogy a Fővárosi Törvényszéken ítélethirdetéskor megtámadott Sz. Károly egy őrt, és elvette annak pisztolyát. A fegyvert az őr fejéhez szorította, majd elmenekült. Az utcán megállásra kényszerített egy autót, majd elhajtott. Rengeteg rendőr vette üldözőbe, a kocsit Újpalotán a Nyírpalota út és Szentmihályi út kereszteződésében feltartóztatták, majd lövöldözés után a férfit elkapták.

A férfit 15 bűncselekménnyel gyanúsították.

Az öngyilkosságról büntetés-végrehajtás a következőket írta közleményében: “Öngyilkosságot követett el egy 35 éves fogvatartott férfi az elhelyezésére szolgáló zárkában a Budapesti Fegyház és Börtönben 2019. december 18-án az éjszakai órákban.

A büntetés-végrehajtási intézet személyzete a cselekmény észlelését követően haladéktalanul megkezdte a segítségnyújtást, azonban az azonnali és szakszerű segítségnyújtás ellenére a fogvatartott életét már nem tudták megmenteni.

Az intézet vezetése megtette az ilyenkor szükséges intézkedéseket. Az esettel kapcsolatban indított belső vizsgálat elsődleges megállapításai szerint a bv. személyzetét felelősség nem terheli az öngyilkossággal kapcsolatban.

A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta.”

Comments are closed.