Október a látás hónapja

Idén is megszervezi a látás hónapját a Magyar Látszerész Szövetség, a kampányban résztvevő optikák októberben díjmentesen végeznek látás- és szemüvegellenőrzést.

A szövetség közleménye szerint a szemüvegeket is egész hónapban ingyen ellenőrzik a szakemberek, akik a szemüvegviseléssel, -tisztítással és a lencsecserével kapcsolatban is adnak tanácsokat. Kiemelték, hogy a javaslatokat érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg használata fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat és rossz közérzetet okozhat.

Legalább évente egyszer érdemes látásellenőrzést végeztetni, de vannak, akiknek gyakrabban is. Ilyenek a gyerekek, akiknél rossz teljesítményt, állandó fejfájást, mozgáskoordinációs problémákat okozhat a látásromlás. Őket érdemes az iskolakezdéskor megnézetni, de később sem szabad megfeledkezni róluk, mivel a nagyobbak már sok időt töltenek monitor előtt, ami a készülékekből áradó kék fény miatt veszélyes.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Az irodai munka alatt szintén sokat nézik a képernyőt, ez szemszárazsághoz, fejfájáshoz, alvászavarhoz, teljesítmény romláshoz vezethet. Negyvenéves kor felett pedig a szem már öregszik, ezért abban az életszakaszban szintén életbevágó, hogy rendszeresen járjunk szűrésre.

A kampány részletei, a résztvevő optikák listája megtalálható a latashonapja.hu oldalon.

Comments are closed.