Okosító, ügyesítő edzések

Egyedi mozgáskoordináció-fejlesztő edzések indulnak november elején 6–14 éves gyerekeknek heti kétszer másfél órában a Pestújhelyi Közösségi Házban. A módszer kitalálója Lovas Zoltán mozgáskoordináció-fejlesztő szakedző, aki az ELTE sportszervező, valamint rekreáció és egészségszervező szakán végzett.

Illusztráció

Illusztráció

A 10 éves szakmai múlttal rendelkező fiatalember saját tanulmányait, valamint futballista-pályafutása során szerzett tapasztalatait felhasználva dolgozta ki azt a módszert, amellyel nemcsak a gyermekek mozgáskultúrája, hanem koncentrációs képessége is fejleszthető. Az edzéseken a gyerekek játékos formában sajátíthatják el azokat a mozgásformákat, amelyek a mindennapi életből, illetve a testnevelésórákból hiányoznak.
A mozgáskoordinációs edzések segítik a futómozgás helyes végrehajtását, javítják a robbanékonyságot, a gondolat-, a mozgás- és a mozdulatgyorsaságot, az egyensúlyérzéket, a térbeli tájékozódóképességet. A módszer a mentális fejlődést is elősegíti, amely a tanulmányi eredményben mutatkozhat meg. Mindezeknek köszönhetően az edzés nemcsak a mozgásigényt elégíti ki, de ajánlott már sportoló gyermekeknek is.
A csoportba nyolc-tíz fő jelentkezését várják, akiket – köszönhetően annak, hogy Lovas Zoltán rekreációs szakos egyetemistákkal is foglalkozik – az edzéseken 2-3 szakember irányít majd, hogy a gyerekek minél pontosabban elsajátíthassák a mozgásformákat. Jelentkezni október 22-éig lehet a Pestújhelyi Közösségi Házban (Szűcs István utca 45.), bővebb információ a 06 30 489 8445-ös számon a szakedzőtől kérhető.

Comments are closed.