Okos Kontyfa

A nyári szünetben tovább okosodott a Kontyfa Általános Iskola és Gimnázium. A tavaly elkészült két „okos lépcsőt” követően ezúttal két fo­lyosót matricáztak fel.
– Az volt a koncepciónk, hogy, mivel a gyerekek a szünetek nagy részét a folyosókon töltik, minél tartalmasabbá tegyük számukra ezt az időszakot – tudtuk meg Bakosné Kertész Katalin igazgatóhelyettestől, aki Vassné Mohai Krisztina tanítóval közösen létrehozta a két „okos folyosót” az iskola alsós szárnyában.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Az „okos folyosó” ugyanarra az elvre épül, mint az „okos lépcső”. A gyerek mindkét helyen folyamatosan információt, tudást, illetve játékos tanulási lehetőséget kap. A „tananyag” természetesen a korához és tudás­szintjéhez is igazodik. A kontyfás alsós szárnyban ennek megfelelően az ábécé betűi, illetve 0–20-ig a számok kerültek fel a két folyosó padlójára. Emellett ugyanoda felragasztva ugróiskola, mozgáskoordinációs létra, illetve egyéb ügyességi játékok is lehetőséget biztosítanak számukra a tartalmas szüneteltöltésre. Ez utóbbi játékok pedig a testnevelésórákon is hasznosíthatók lehetnek majd.
– Most csak az alsósokra fókuszáltunk – tette hozzá az igazgatóhelyettes –, a feliratokat úgy készítettük, hogy ha azok a sok használattól lekopnának, pótolni tudjuk őket, illetve ha igény van rá, akkor fejleszteni is tudjuk a játékos tananyagot. A jövőben azonban ezt az „okos kezdeményezést” a nagyobb korosztály felé is kiterjesztenénk, amihez szeretnénk majd a testnevelő kollégák segítségét kérni. Az egyik megcélzott helyszín az iskola aulája lenne, ahol ugyanezzel a módszerrel egy valódi diákparadicsomot lehetne majd kialakítani.
A kontyfás diákok a nyári szünet miatt még csak a közösségi oldalakon keresztül találkozhattak az „okos folyosókkal”, ám a visszajelzésekből már most látszik, hogy szeptembertől nagy kelete lesz majd ezeknek az újdonságoknak.

Comments are closed.