Nyolcban a sportiskola futsalcsapata!

Óriási sikert ért el a REAC Sportiskola felnőtt futsalcsapata, ugyanis a szakosztály fennállása óta először a legjobb nyolc együttes közé jutott a Magyar Kupában.
Kollár Zsolt együttese az idei sorozatban előbb az NB II.-es Szigetszentmiklós csapatát verte 5–2-re, majd az NB III.-as Nyírbátor otthonában 11–8-ra diadalmaskodott, míg a legjobb nyolcért a szintén NB II.-es Gyöngyöst győzte le 5–2-re.
– Nagyon büszke vagyok a fiúkra, akik sporttörténelmi sikert könyvelhettek el – mondta Kollár Zsolt. – NB II.-es csapatként ilyen messzire nehéz eljutni. Ez a mostani sorozatban is csak a Kistarcsának és a TF-nek sikerült, rajtunk kívül. Hogy ki lenne ideális a számunkra, azt most nehezen tudnánk megmondani. Leginkább olyan ellenfélnek örülnénk, akihez nem kell majd messzire utaznunk.
A REAC SISE futsalcsapatánál arra számítanak, hogy a Final Fourba jutásért nagy valószínűséggel egy NB I.-es csapattal kell majd oda-visszavágós formában megmérkőzniük. Kollár Zsolt szerint, ha a járványhelyzet engedni fogja, és valamennyi játékosuk rendelkezésükre áll, akkor bárki ellen képesek lesznek majd helytállni a pályán.

Apropó, pálya! A rákospalotai futsalcsapat eredménye abból a szempontból is különleges, hogy a hazai pontvadászatokban – valószínűleg – ők az egyetlenek, akik rendszeresen, edzés nélkül játsszák a mérkőzéseiket. A XV. kerület ugyanis nem rendelkezik saját sportcsarnokkal, illetve futsalméretű tornacsarnokkal sem, így a játékosok csak hétfőn esténként tudnak a csömöri sportcsarnokban futsalkörülményekkel találkozni. Akkor, amikor a bajnoki meccseiket is játszaniuk kell. A csapat ennek ellenére helytáll az NB II.-ben, ahol csoportjában a középmezőnyben, az ötödik helyen áll. A Magyar Kupa-sikert ennek függvényében kell értékelni.
– A csapaton belül az idősebb, rutinosabb és a fiatalabb, energikusabb játékosok jó elegyet alkotnak. Nem is tudnék közülük senkit sem kiemelni, mert mindenki hozzáteszi a magáét a közös sikerhez. A következő kupaforduló már kétmeccses lesz, ami nem a mi esélyeinket növeli, ám mindent meg fogunk tenni azért, hogy ilyen nehézségek ellenére is tovább írjuk ezt a szép sporttörténelmet – jegyezte meg Kollár Zsolt.

Comments are closed.