Nyitott szemmel a világban

A látássérült emberek a társadalom egyenértékű tagjai, azonban mindennapjaikban számos nehézséggel kell megküzdeniük. Az önálló életvitelük elképzelhetetlen segítők és eszközök nélkül, mindemellett nagy lendületet ad számukra a sorstársakkal való kapcsolatteremtés is.

Az első összejövetel/Fotó: XV Média, Vargosz

Az első összejövetel/Fotó: XV Média, Vargosz

Csukáné Polyák Erzsébet aliglátó édesanya, nagymama, mentor és kommunikációs szakember. Látásproblémái gyermekkorában kezdődtek, az évek alatt fokozatosan rosszabbodott állapota, ma már fehér bottal közlekedik. Mindig fontos volt számára a közösségi munka, több tanfolyamot is elvégzett, sőt főiskolára is beiratkozott, hogy mentorszülőként minél hatékonyabban tudja segíteni a látássérült szülőket, gyerekeket. Lelkesen tevékenykedik a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületében is. Öt éve költözött a kerületbe, és személyesen tapasztalta, nagy igény van egy helyi klubra, mely összefogja a látássérülteket a városrészben.
Munkatársával, Moldován Eszterrel minden lehetőséget megragadtak, hogy a létrehozzák a XV. Kerületi Látássérültek Klubját. Első, alakuló összejövetelüket december 4-én Újpalotán tartották, melyre szép számmal érkeztek érdeklődők, és Németh Angéla alpolgármester is ellátogatott az eseményre.
Csukáné Polyák Erzsébet elmondta, nagyon hálás a kezdeményezés felkarolásáért.
– Társammal, Eszterrel azon szorgoskodunk, hogy a kerületben élő látássérültek minél több információt kapjanak képességeik fejlesztéséhez, valamint a lakóhelyük közelében közösségre leljenek, ahol szívesen időznek. Legközelebb január 8-án várjuk az érdeklődőket – tájékoztatott Erzsébet. Bővebb információt a 06 30 536 3941, 06 30 677 8252 telefonszámokon kaphatnak az érdeklődők, valamint e-mailen eszter660@gmail.com, cs.polyakerzsebet@gmail.com címen.

Comments are closed.