Az élményekben gazdag nyár életre szóló emléket jelenthet minden gyerek számára. S bár szünidőben jóformán minden diák elkerüli az iskoláját, azért nem árt tudni, hogy a gyermekek tanulói jogviszonyát érintő ügyek intézésére felkereshetik ilyenkor is az oktatási intézményeket.
A helyi Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tájékoztatása szerint városrészünkben a nyári ügyeletre vonatkozó központi nap kijelölése még nem történt meg, de hamarosan konkrétumokat is megtudhatnak az érintettek. Az eddigi gyakorlat szerint júliusban és augusztusban kéthetente tartanak majd ügyeletet az iskolák, várhatóan szerdai napon. Augusztus 21-étől pedig már rendes, mindennapos munka kezdődik az oktatási intézményekben.
A helyi óvodák idén is két turnusban tartanak pihenőt a szünidőben. Először június 15-től július 17-ig tartó időszakban, majd július 20-tól augusztus 21-ig lesznek zárva az intézmények. A fenntartó az előző évekhez hasonlóan az intézmények zárva tartása alatt a gyermekek nevelését a kijelölt tagintézményekben biztosítja – tudta meg lapunk az önkormányzattól. A szünettel és a gyermekek ellátásával kapcsolatban felmerülő kérdéseikkel a szülők az óvodavezetőkhöz fordulhatnak részletes infor­mációért.

Comments are closed.