Nyári tervek: utazástól a sorozatokig

A tanév utolsó hetében kértünk meg középiskolás fiatalokat, hogy töltsenek ki egy anonim internetes kérdőívet a nyári terveikről.

A nem reprezentatív felmérés szerint hat válaszadó úgy tervezi, hogy a családjával megy nyaralni, ketten nem biztosak benne, ketten pedig már most tudják, nem lesz közös nyaralás. Barátokkal csak négyen mennek nyaralni, hárman még bizonytalanok és másik három pedig barátokkal sem utazik. Diákmunkásként hárman dolgoznak majd, négyen biztos nem ezzel töltik az idejüket és hárman még nem tudtak erre válaszolni.
Az önkéntes munkánál határozottabb válaszok érkeztek, csak egy biztos igen és egy talán mellett nyolcan nem fognak önkénteskedni. Jó hír, hogy közülük senki nem készül pótvizsgára, viszont nyelvtudását csak egy diák fogja felfrissíteni vagy mélyíteni, hárman még vacillálnak ezen, a többiek nem akarnak nyelvet tanulni ebben a formában. Viszont lehet, hogy eredeti nyelven néznek televíziós sorozatokat, mely szintén fejleszti a nyelvtudást, hárman így gondolják, ugyanennyiüknél ez egy valós lehetőség, négyen nem tévéfüggők.
Nagy öröm volt a válaszok között látni, hogy hatan sokat fognak olvasni, és az is reményt keltő, hogy senki nem akar egész nap számítógépes játékokat játszani. A válaszadók fele nem megy se táborba, se fesztiválra, és az ingyenes európai vonatjegyek adta utazási lehetőséget sem próbálja ki közülük senki. Ami biztos, hogy sok időt szeretnének a barátaikkal és a családjukkal együtt lenni, és még senki sem osztotta be a nyara minden percét, inkább lazán állnak hozzá. Jó pihenést kívánunk nekik!

Comments are closed.