Nyár végére készülhet el a zajvédő fal

Hamarosan a végéhez ér az M3-as autópálya bevezető szakasza melletti zajvédő fal hiányzó szakaszának építése. A beruházás műszaki átadás-átvételének határideje 2020. augusztus 25. A kivitelező a munkával a tervezett ütemben halad.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

A munkálatok során a környezet megóvására is kiemelten figyelnek a kivitelezők. A telepítendő 4 méteres fal nyomvonalába eső, kivágásra kijelölt fákat a kivitelező és a Főkert szakemberei egyesével megvizsgálták. A fővárosi tulajdonú területen 11, a XV. kerületi tulajdonú területen pedig 21 fa kivágását tervezték, de a vizsgálat után a zajvédő elemek újragondolt elhelyezésével összesen 11 fa megmenthetővé vált.
A meglévő fák megmentése mellett további 92 fát és 320 cserjét ültettek el még áprilisban. A kivitelezés során elvégzik az autópálya melletti szalagkorlát építését, a Szerencs utcai kereszteződésben a burkolati jelek újrafestését, a fényvisszaverő prizmák cseréjét, a Tompa Mihály utcai kihajtónál ütközéscsillapító elem elhelyezését, a Tompa Mihály utcánál és a Gábor Áron utcában a szükséges útépítést, továbbá a szükséges közműáthelyezéseket és -cseréket, valamint a passzív zajvédelmet.
Azokban a lakásokban, amelyeknek ablakai a zajvédő fal felett helyezkednek el, kicserélik a nyílászárókat is. A járvány ennek a teljesítését akadályozta, az ablakok felméréséhez a lakásokba bejutás nem volt lehetséges.
A veszélyhelyzet feloldása után a felmérések folytatódnak, így az ablakcsere teljesítési határideje 2020. október 20-ra módosult.

Comments are closed.