November 26-ától 29-éig változik a buszjáratok közlekedése

November 26-ától 29-éig változik a rákospalotai buszjáratok közlekedése a Fő úton zajló vágánykarbantartás miatt – írja a BKK.

2015. november 26-ától (csütörtöktől) 29-éig (vasárnapig) a XV. kerületi Pozsony utcai aluljáróban jelzőlámpa irányítja a forgalmat, míg a Fő utat a Kajár utca kereszteződésénél lezárják az ott zajló vágányépítési munkák miatt. Az autósoknak mindkét irányban a Kazinczy utca–Régi Fóti út–Kossuth utca kerülőút használata javasolt. A Fő út–Kajár utcai csomópontot érintő buszjáratok – a 12-es pótlóbusz, valamint a 104-es, a 104A, a 125-ös, a 170-es, a 204-es, a 224-es, a 231-es, a 270-es, a 950-es és a 950A autóbusz – ezek elkerülésével, módosított útvonalon közlekednek.

A Fő utca lezárása miatt az arra közlekedő buszjáratok útvonala az alábbiak szerint módosul.

12-es villamospótló busz

Az Újpest-Központ M felé közlekedő 12-es pótlóbusz a Kossuth utca–Régi Fóti út–Kazinczy utca módosított útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt, ezért a buszokra a Rákospalota, Kossuth utca végállomáson nem megszokott helyén, hanem a 104-es, a 104A és a 204-es busz Énekes utcában található végállomásán lehet felszállni. A buszjárat ezután megáll az 5-ös, a 104-es, a 104A és a 204-es busz Kossuth utca, lakótelep, valamint Juhos utca megállójában, majd a Dal utca megállóhelytől már saját megállóhelyeit érinti.

A Rákospalota, Kossuth utca felé közlekedő 12-es pótlóbusz a Pozsony utca–Kazinczy utca–Régi Fóti út–Kossuth utca módosított útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt, érintve az 5-ös és a 231-es busz Juhos utca és Kossuth utca, lakótelep megállóhelyét. A busz végállomási leszállóhelyét a Kossuth utcában a templom elé helyezik át.

104-es, 104A és 204-es autóbusz

A Rákospalota, Kossuth utca felé közlekedő 104-es, 104A és 204-es busz a Fő út–Kazinczy utca–Régi Fóti út–Kossuth utca–Csobogós utca módosított útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt, érintve az 5-ös és a 231-es busz Juhos utca és Kossuth utca, lakótelep megállóhelyét is. Menetrend szerinti megállója nem marad ki. A Dunakeszi, Székesdűlő és Békásmegyer irányú buszok útvonala nem változik.

125-ös, 170-es és 270-es autóbusz

A Bosnyák tér felé közlekedő 125-ös, valamint az Újpest felé tartó 170-es és 270-es busz a Csobogós utca–Kossuth utca–Régi Fóti út–Kazinczy utca–Fő út módosított útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt, ezért nem érinti a Rákospalota, Kossuth utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a felsorolt buszjáratokra az 5-ös busz

 • Rákospalota, Kossuth utca,
 • Kossuth utca, lakótelep, majd
 • Juhos utca megállójában lehet felszállni.

A Rákospalota felé közlekedő 125-ös, 170-es és 270-es busz a Fő út–Kazinczy utca–Régi Fóti út–Kossuth utca–Csobogós utca módosított útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt, érintve az 5-ös és a 231-es busz

 • Juhos utca, majd
 • Kossuth utca, lakótelep megállóját.

Menetrend szerinti megállója nem marad ki.

224-es autóbusz

Az Újpalota felé közlekedő 224-es busz a Csobogós utca–Kossuth utca–Régi Fóti út–Kazinczy utca–Fő út módosított útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt, ezért nem érinti a Rákospalota, Kossuth utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 224-es buszra az 5-ös buszjárat

 • Rákospalota, Kossuth utca,
 • Kossuth utca, lakótelep, majd
 • Juhos utca megállójában lehet felszállni.

231-es autóbusz

A Rákospalota, Széchenyi tér felé közlekedő 231-es busz a Kossuth utca–Csobogós utca–Gubó utca–Horváth Mihály utca–Énekes utca–Kossuth utca módosított útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt, ezért nem érinti a Rákospalota, Kossuth utca, a Széchenyi tér és a Rákospalota, Széchenyi tér megállóhelyet. A Rákospalota, Kossuth utca megállót a Kossuth utcában a templom elé helyezik át. A Széchenyi tér a 104-es, a 104A, a 204-es, a 125-ös, a 170-es, a 224-es vagy a 270-es buszra átszállva, vagy a 231-es buszról az Epres sor megállóhelyen leszállva rövid gyaloglással érhető el.

Az Örs vezér tere M+H felé közlekedő 231-es busz a Kossuth utca–Régi Fóti út–Epres sor módosított útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt, ezért a járat nem saját Rákospalota, Széchenyi tér végállomásáról indul, hanem az 5-ös busz Rákospalota, Kossuth utca felszállóhelyéről, továbbá kimarad a Régi Fóti út megállóhely is. A terelt útvonal-szakaszon tehát a 231-es buszra az 5-ös buszjárat

 • Rákospalota, Kossuth utca,
 • Kossuth utca, lakótelep,
 • Juhos utca, majd
 • Epres sor megállójában lehet felszállni.

950-es-autóbusz

A Rákospalota, Székely Elek út felé közlekedő 950-es éjszakai buszjárat a Fő út–Kazinczy utca–Régi Fóti út–Kossuth utca–Csobogós utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Rákospalota, Kossuth utca megállót. A terelt útvonal-szakaszon a 950-es buszra az 5-ös buszjárat Juhos utca, majd Kossuth utca, lakótelep megállójában lehet felszállni.

A Rákospalota, Székely Elek úttól induló, Pestszentimre felé közlekedő 950-es éjszakai járat a Csobogós utca–Kossuth utca–Kossuth utca–Régi Fóti út–Mogyoród útja–Csobogós utca–Gubó utca–Horváth Mihály utca módosított útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt. Sajátja helyett az 5-ös busz Rákospalota, Kossuth utca megállójában lehet felszállni rá.

A Rákospalota, Kossuth utcától induló, Pestszentimre felé közlekedő 950-es éjszakai járat a Kossuth utca–Régi Fóti út–Kazinczy utca–Fő út módosított útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt. Sajátja helyett az 5-ös busz Rákospalota, Kossuth utca felszállóhelyéről indul, majd az 5-ös busz Kossuth utca, lakótelep és Juhos utca megállóját is érinti. Az 1:06-kor, a 2:06-kor és a 3:06-kor induló 950-es busz megvárja a Székely Elek út végállomás felől érkező buszt, biztosítva az átszállási lehetőséget Pestszentimre felé.

950A autóbusz

A Rákospalota felé közlekedő 950A éjszakai buszjárat a Kossuth utca–Csobogós utca módosított útvonalon halad, ezért saját végállomási leszállóhelye helyett a 104-es, a 104A, a 204-es, a 125-ös, a 170-es, illetve a 270-es busz Rákospalota, Kossuth utca megállójában lehet leszállni róla.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Comments are closed.