Női sportok áprilistól a Kinizsiben

Március 7-én, szombaton – Nőnap alkalmából – a Kinizsi TTK női sportnapot tartott a Zsókavár projekt keretében. A rendezvény célja az volt, hogy a környékbeli hölgyeknek bemutassák az egyesület nőknek tervezett sportolási lehetőségeit, valamint felmérjék, milyen típusú mozgásformákat űznének szívesen.

Nőnapi sport/Fotó: XV Média, Vargosz

Nőnapi sport/Fotó: XV Média, Vargosz

Jó hangulatban, több mint negyven hölgy részvételével tartották meg a Kinizsi első alkalommal megrendezett női sportnapját. – A program célja az volt, hogy a férfiak után a gyengébbik nem képviselőit is sportolásra buzdítsuk, s nem utolsósorban megismertessük őket az egyesület tevékenységével. Az aktualitást pedig az adta, hogy a felújított klubházunkban már helyet is tudunk biztosítani az új foglalkozásoknak – tudtuk meg Klenóczky Beától, a klub elnökétől.

A résztvevők kérdőívet is kitöltöttek, amelyek az életkor, egészségügyi állapot mellett felmérte azokat az igényeket is, hogy milyen típusú tornán venne részt szívesen az illető, valamint mennyi időt és mennyi pénzt szánna rá.

A Kinizsi TTK-nál a tervek szerint április elején kezdődnek a női foglalkozások. – Lesz jóga, gyógytorna, gerinctorna és kézisúlyzós fitneszfoglalkozás, valamint szeretnénk baba-mama tornát is – sorolta a klub elnöke.

A foglalkozások indításának alapfeltétele a kellő számú jelentkező. A fogadtatás mindenesetre kedvező volt, s valószínűleg sok környékbeli mozogni vágyó hölgynek jelent majd könnyebbséget, ha nem kell Újpalotára elmennie ahhoz, hogy sportolni tudjon.

Comments are closed.