Nincs egyetértés – határozatképtelenség miatt ismét félbeszakadt a testületi ülés

Komoly sajtójelenlét mellett, teljesen megtelt érdeklődőkkel a városháza díszterme a július 4-én délután 4 órakor kezdődött rendkívüli képviselő-testületi ülésen. A képviselői patkó egyik fele azonban hiányos maradt, hiszen a Fidesz-KDNP-frakció 10 képviselője nem jelent meg. A többi 11 képviselő jelen volt az ülés elején, így határozatképesnek bizonyult a grémium, kezdetét vehette a tanácskozás.

Óriási volt az érdeklődés Fotó: XV Média - Nagy Botond

Óriási volt az érdeklődés Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az ülés protokolláris bejelentésekkel kezdődött.

Tóth Imre MSZP-s képviselő elmondta, hogy az MSZP elhatárolódik mind a Fidesztől mind a Jobbiktól, valamint minden olyan kezdeményezéstől, amire a korrupciónak akár az árnyéka is rávetül.

Németh Angéla alpolgármester arról beszélt, hogy képviselőként és tisztségviselőként szívesebben költene a kerületi óvodák, bölcsődék felújítására, mint azokra a tervezésekre, amik csak a pénzt viszik. Mint mondta, megdöbbenve hallotta azt a szóbeszédet, miszerint László Tamás országgyűlési képviselő ingyenesen odaígérte a több mint 100 millió forintért felújítandó Páskom óvodát a katolikus egyháznak. Elhangzott: a dr. Pintér Gábor alpolgármesterhez intézett képviselő kérdésben a kétely nem oszlott el, mert bár az alpolgármester a maga nevében nem erősítette meg a hírt, de László Tamás ígéretét tekintve kitérő választ adott – tette hozzá Németh Angéla.

Testuleti_20170704_14_f-NB

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Hajdu László tájékoztatójában felvázolta az utóbbi hetekben kialakult helyzetet. Elmondta álláspontját az óvodai és bölcsődei felújításokkal kapcsolatban kiírt közbeszerzéssel kapcsolatos vitáról, ami a kirobbantója volt a jelenlegi politikai vitának. Kifejtette, eddig is és ezután is mindent megtesz az önkormányzati pénzek felelős költése érdekében, ezért sem járulhat hozzá egy ilyen szerinte jelentősen túlárazott beruházás megvalósításához. Éppen ezért, véleménye szerint új, nyilvános közbeszerzési eljárást kellene kiírni a beruházásokra.

Ezt követően Móricz Eszter MSZP-s képviselő kért szót. Elmondta: az elmúlt napok történéseire reflektálva szeretné egyértelműsíteni, hogy szocialista képviselőként sem neki, sem a helyi MSZP-szervezetnek nincs és soha nem is volt politikai megállapodása a Fidesszel. Visszautasította azokat a feltételezéseket, vádakat miszerint a Fidesszel valamiféle háttéralkut kötött volna.

Testuleti_20170704_21_f-NB

Móricz Eszter elhagyta a termet Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Tisztán látható, hogy itt igazából nem a polgármester személye a kérdés, hanem annak vagyunk a szemtanúi, hogy Gyurcsány Ferenc egykori belügyminisztere megkezdte a terep előkészítését ahhoz, hogy egykori főnöke Budapest 12. számú választókerületének jelöltje lehessen 2018-ban. Lamperth Mónika egy újabb, a háttérből irányított politikai játszmájában, és a Fidesz–DK csatározásában semmilyen formában nem kívánok részt venni a mai napon sem – jelentette be Móricz Eszter, majd a közönség nemtetszésétől kísérve elhagyta az üléstermet.

Félórás szünetet követően az ülést határozatképtelenség miatt berekesztették. A következő testületi ülést július 12-én, délután 5 órára hívta össze a polgármester.

Comments are closed.