Neptunos siker a versmondó versenyen

Idén 20. alkalommal rendezte meg március 12-én a Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium „A hazafias költészet a magyar irodalomban” című budapesti szavalóversenyt. A megmérettetésen Kiss Gusztáv, a Neptun Általános Iskola 5. osztályos tanulója különdíjban részesült.

Kiss Gusztáv/Fotó: Neptun iskola

Kiss Gusztáv/Fotó: Neptun iskola

A budai várban lévő Magyarság Házában március 12-én megtartott rendezvényen többek között Petőfi Sándor, József Attila, Babits Mihály, Radnóti Miklós, Vass Albert és Reményik Sándor versei hangoztak el.

A versenyzők 3 korosztályban – az 5., 6., 7. osztályosok és a 8., 9., 10., illetve a 11., 12. évfolyamosok – mérték össze tudásukat. Idén mintegy száz szavaló vett részt a rendezvényen, a fővárosi iskolák tanulóin kívül a határon túlról, Rimaszombatról is érkeztek versmondók.

A szakmai zsűri színművészekből, írókból, pedagógusokból és intézményvezetőkből állt. Kerületünket Kiss Gusztáv, a Neptun Általános Iskola 5. osztályos tanuló képviselte. Fiatal kora ellenére nagyon jól szerepelt, így különdíjat kapott – tudtuk meg Novotta Gabriellától, a Neptun iskola könyvtárosától.

oklevél

 

Comments are closed.