Németh Angéla: a békés építkezés és a korrupciómentes fejlesztés a kerületi választás tétje – videóval

A békés építkezést, a kerület kiegyensúlyozott, nyugodt üzemeltetését és korrupciómentes fejlesztését nevezte a vasárnapi időközi polgármester-választás tétjének a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben induló Németh Angéla – írja az MTI.

Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Liberálisok támogatását is élvező jelölt pénteki, szeptember 28-i sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a választáson kiállhatnak a kerületért és példát mutathatnak ország-világnak, “hogy nem lehet minket megfélemlíteni és nem kérünk helytartót a fejünk felé”.

Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

A Fidesz jelöltjéről, László Tamásról azt mondta, hogy a kerület lakói az elmúlt négy évben már “kétszer megbuktatták a szavazataikkal”, mert sem polgármesterként, sem országgyűlési képviselőként “nem kértek belőle”. Hozzátette, ellenfele azt szokta mondani, hogy barátságos viszonyban van a kormánnyal. Egy kerületi önkormányzat és a kormány együttműködésének azonban nem a barátságon, hanem a kötelességen és a felelősségen kell alapulnia – emelte ki.
Németh Angéla úgy összegzett: politikusként a megértő összefogásban, az őszinteségben, a szolidaritásban, az egymást tisztelő és becsülő kerületi lakosok együttműködésében hisz.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A jelölt mellett felszólalt Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke, aki azt hangsúlyozta, hogy a nők is tudnak politizálni és vezetni, képesek összetartani egy kerületet. A politikus azt is mondta, a kerület nem lehet átengedni a Fidesznek. Nem azért, mert az “holmi baloldali bástya”, hanem mert továbbra is emberséges politikára van szükség – tette hozzá.


Németh Angélát méltatva Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott, elszántan küzd azért, hogy a kerület megmaradjon olyannak, amilyennek az elődje felépítette. A baloldaliaknak, a zöldeknek, a liberálisoknak, a “józanul gondolkodó, normális” embereknek szerinte félre kell tenniük a nézeteltéréseiket és össze kell fogniuk. Kijelentette: a fél ország a XV. kerületre figyel, ugyanis – mint mondta – a vasárnapi választáson meg lehet törni a Fidesz “sikerszériáját”.
Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője arról beszélt: olyan ember veheti át a stafétát, aki méltó arra, hogy folytassa a korábbi polgármester, a DK-s Hajdu László által megkezdett munkát. Szavai szerint Németh Angéla “egy igazán belevaló nő”, aki hosszú évek óta szolgálja a kerületet, és képes legyőzni a Fideszt.
Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke közölte, Németh Angéla nem azért alkalmas a polgármesterségre, mert nő, hanem mert érti a helyben élők problémáját, együtt él a helyiekkel, sokukat névről is ismeri. Ez teszi a jó polgármestert, és a jelölt ebben is hasonlít az elődjére, Hajdu Lászlóra – tette hozzá.

Comments are closed.