Néhány tűzcsapból ivókút lesz a kerületben

Önkormányzatunk megkereste a Fővárosi Vízműveket néhány kerületi tűzcsap ivócsappá alakítása miatt. Ennek köszönhetően az eddigieknél több kerületi helyszínen olthatjuk szomjunkat a nyári melegben.

Forrás: turizmusonline.hu

Forrás: turizmusonline.hu

Idén öt újpalotai helyszínen szerelnek ivócsapot a tűzcsapokra. Amennyiben a lakosság részéről pozitív lesz a fogadtatás, jövőre további helyszíneken is telepít tűzcsap-ivócsapokat az önkormányzat – tudtuk meg Németh Tibor városüzemeltetési főosztályvezetőtől.
A tervek szerint az új közcsapok az iskolai nyári szünidő időszaka alatt üzemelnek, főleg azokon a helyeken, ahol sokszor sok gyerek fordul meg.
A csapok üzemeltetője a Fővárosi Vízművek Zrt., a társaság rendszeresen ellen­őrzi majd a víz minőségét. Az ivócsapokat a kerületi önkormányzat veszi, darabonként nettó 176 000 forintos áron – mondta el a főosztályvezető.
A tűzcsap-ivócsap projekt 2015-ben indult, elsőként – kísérleti jelleggel – a belvárosban. A tűzcsapokból kialakított ivócsapok iránt egyre több kerületi önkormányzat is érdeklődést tanúsított, így 2017-ben már 43 fővárosi helyszínen van lehetőség a szomjoltásra tűzcsap-ivókútból.

Kerületi tűzcsap-ivócsap helyszínek:

  • Árendás köz 1-gyel szemben
  • Árendás köz 4–6. szemben az iskola bejáratával
  • Árendás köz 4–6. iskola sarok, szelektív hulladékgyűjtő szigettel szemben
  • Erdőkerülő utca 24. iskola hátsó kerítése melletti sétány
  • Adria utca – Lőcsevár utca sarok

Comments are closed.