Négyszemközt a Mikulással

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Joulupukki december 2-i újpalotai látogatása alkalmából exkluzív interjút adott lapunknak. A Mikulás többek között karácsonyi üzenetét is megfogalmazta.

Hányadik alkalommal jár Magyarországon?

– Ez a tizennyolcadik utam ide, és el kell mondanom, hogy nagyon szeretek itt lenni, mert mindig fantasztikus gyerekekkel találkozom.

Mi a fantasztikus gyerekek definíciója?

– A jó gyereknek nincs igazi definíciója. Pontosabban a definíció a lelkiismeretünk. Mert mindenki érzi magában, hogy mikor tett rossz fát a tűzre. Előfordul az ilyen, mert mindenkinek lehet rossz napja. De úgy vélem, alapból mindenki jó belül.

Hogyan kerülhetjük el, hogy rosszak legyünk?

– Azt szoktam mondani, hogy sose legyünk irigyek, ha tudunk, akkor adakozzunk, és próbáljunk úgy cselekedni másokkal szemben, ahogy elvárjuk, hogy velünk is cselekedjenek.

A Mikulásnak van rosszabb napja?

– Szerencsére nekem sosincs időm arra, hogy rossz kedvem legyen, és sosincs rossz pillanatom sem, mert a gyermekek csillogó szemei mindig feltöltenek engem életkedvvel. Ezért én állandóan boldog vagyok.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Finnül kiválóan beszél, de hogyan ért szót más nemzetek gyerekeivel?

– Úgy, hogy sok nyelven értek, ha pedig elakadok, akkor a manóim szoktak segíteni nekem. De van egy nyelv, a szeretet nyelve, mellyel minden gyerekkel elboldogulok.

A mai gyerekek elsősorban számítógépeken keresztül kommunikálnak. Ön, aki köztudottan sok száz éves, a virtuális világban hogyan boldogul?

– Nem tagadom, nehezen. De szerencsére ebben is támaszkodni tudok a manóimra. Ma már sok kérést és üzenetet kapok e-mailben is, amit még mindig nem tudtam megszokni. Én a kézzel írt levelek híve vagyok. Szerencsére ebből is még több mint egymilliót kapok évente, én pedig igyekszem mindegyiket meg is válaszolni.

Az interjút teljes terjedelmében az Életképek 23. számában olvashatják.

Comments are closed.