Ne égess! – A jövő tűzoltása

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár kilencedik alkalommal hirdet rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A múzeum munkatársai az idén arra kíváncsiak, hogyan képzelik el az iskolások a jövő tűzoltását.

A rajzpályázatot szokás szerint két korcsoportban, alsósoknak és felsősöknek hirdetik meg. A felső tagozatos diákok esetében arra kíváncsiak, milyennek képzelik a gyerekek a jövő tűzoltását, tűzoltóját. Nevezni bármilyen, a jövőt ábrázoló – tűzzel, a tűzoltók munkájával kapcsolatos – ötlettel lehet, de a pályázók beadhatnak elképzelt, jövőbeni katasztrófához és annak elhárításához kapcsolódó műveket, például ceruzarajzot, filccel, temperával, vízfestékkel készített alkotást, ragasztott képet, illetve egyéb technikával készült munkát is. Az alsó tagozatosoktól bármilyen tűzeset, katasztrófa feldolgozását várják, de ők is bátran készíthetnek a jövőbe tekintő alkotásokat.

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, ezúttal „Tűzoltás 2050-ben” címmel várnak írásokat arról, hogy a gyerekek szerint hogyan és milyen eszközökkel oltják majd a tüzet több mint három évtized múlva és vajon milyenek lesznek a jövő tűzoltói. Lehetőség van arra is, hogy egy majdani természeti katasztrófáról írjanak a diákok. A fogalmazásoknál is bármilyen műfaj számításba jöhet, készülhet vers, elbeszélés, de akár mese, fantasy, vagy bármi más is.

A győzteseket és helyezetteket jövő februárban ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzák, a kiemelkedő alkotásokból a múzeum kiállítást rendez.

A pályázatokat – iskola, osztály, felkészítő tanár megjelölésével – postai úton, az irodalmi alkotásokat postán vagy e-mailben kell eljuttatni a múzeum címére legkésőbb 2016. január 29-ig. Az elérhetőségek között lehetőség szerint szerepeljen e-mail cím és telefonszám is.

A múzeum címe: 1105 Budapest, Martinovics tér 12. Az intézmény e-mail címe: kok.muzeum@katved.gov.hu. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre elektronikus úton, vagy a 06-1-261-35-86-os telefonszámon adnak választ.

Comments are closed.