Napirenden a volt növényolajgyár fejlesztése

Rendkívüli ülésre gyűlt össze április végén a képviselő-testület, május 2-án pedig rendes ülésükön tárgyalták meg az eléjük terjesztett napirendeket a képviselők.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Épületenergetikai pályázaton való részvételről döntött április 24-én a grémium. Önkormányzatunk a Vácrátót téri óvoda épületenergetikai felújításával kíván indulni a KEHOP-pályázaton. Sikeres pályázat esetén elvégzik az óvodaépület homlokzati és tetőszigetelését, a nyílászárók cseréjét és a komplett gépészeti felújítását, korszerűsítését.
A májusi ülés protokolláris bejelentésekkel kezdődött, ezt követően elfogadták a 2016-os zárszámadást, majd határozat született az Egészségügyi Intézmény intézményvezetői pályázatának kiírásáról.

Növényolajgyár/Fotó: xV Média, Nagy Botond

Növényolajgyár/Fotó: xV Média, Nagy Botond

Elfogadták a képviselők a volt növényolajgyár és környékére vonatkozó telepítési tanulmánytervet. Az elképzelések szerint a fejlesztők egy csaknem 1000 lakásos lakóparkot építenének, a hozzá tartozó infrastruktúrával, ütemezetten, körülbelül 10 év alatt. Ezzel együtt – hosszas vitát követően – a testület többsége megszüntette a növényolajgyár épületeinek, konkrétan a még meglévő siló helyi védettségét.
Az előző testületi ülésen elfogadott, a Drégelyvár utca – Molnár Viktor utca Városkapu környezetének átfogó rendezéséről szóló határozatokat visszavonták, mivel erre a célra már korábban ötmillió forintot szavazott meg idénre a testület. Arról is döntöttek, hogy a terület rendezésének további ütemeit készítsék elő.
Hajléktalanok és hajléktalan családok helyzetét segítő szervezetekkel kötött önkormányzati szerződést, együttműködési megállapodást módosítottak a képviselők.
Elfogadták az önkormányzat gazdasági társaságainak 2016. évi beszámolóit.
A kerületben működő civil szervezetek idei munkáját segítendő, 6 millió 142 ezer forintos támogatást ítélt oda a testület 16 helyi civil szervezetnek.
Döntés született az első világháborús emlékművek helyreállításának támogatásáról szóló pályázaton való részvételről is. A pályázaton elnyerhető támogatásból megújulhatna a Hubay Jenő téren található I. világháborús ­emlékmű.
(A testületi ülések élőben és felvételről is megtekinthetők az onkormanyzatitv.hu és a bpxv.hu honlapokon.)

Comments are closed.