Napirenden a közétkeztetés

Megalakulását követően munkához is látott a közétkeztetési kerekasztal. A dr. Pintér Gábor alpolgármester vezetésével alakult szakmai testület először az újpalotai Pajtás Étterembe látogatott, majd a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola konyhájában járt, hogy ellen­őrizze az ételek minőségét.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Mindkét helyszínen azt tapasztaltuk, hogy a felszolgált ételek kifogástalan minőségűek, és a mennyiségük is elegendőnek tűnt – mondta az alpolgármester a két látogatást követően.

A testület ezután szakmai fórum keretében megtárgyalta a közétkeztetés eddigi tapasztalatait.

– A fórum résztvevői szerint az új szolgáltató színre lépésével javult a közétkeztetés minősége – értékelte az elhangzottakat dr. Pintér Gábor. – Természetesen akadnak kisebb javítanivalók, ám a szolgáltató ebben is partnernek bizonyul.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az első közétkeztetési kerekasztalon több dologról is döntöttek. Egyrészt, hogy a közeljövőben szélesítik a Pajtás Étterem igénybevevőinek a körét. Eddig ugyanis csak kerületi lakcímmel rendelkezők vehették igénybe a kedvezményes közétkeztetést, de a jövőben erre a kerületben dolgozóknak és máshol lakóknak is lehetőségük nyílik. Ehhez azonban előbb rendeletet kell módosítania a testületnek, amire várhatóan a decemberi ülésen kerülhet sor.

A Pajtás Étterem azért került napirendre, mert az elmúlt egy évben majdnem a felére csökkent az elfogyasztott ételadagok száma.

– Nagyon fontos, hogy a kerekasztal monitoringmunkájában a szülők is részt vegyenek, mert a gyerekek révén ők is érdekeltek a szolgáltatás minőségének a javításában – hangsúlyozza az alpolgármester. – Éppen ezért a következő szakmai megbeszélésre a szülői munkaközösségek képviselőit is meghívjuk majd.

A szolgáltató képviselője elmondta, minden intézménnyel tárgyaltak már, összegyűjtötték az igényeket, illetve minden héten visszajelzéseket kérnek tőlük az ételek minőségéről és mennyiségéről. Az intézmények kérdőiven tehetik meg észrevételeiket.

– Kérünk mindenkit, aki a közétkeztetést igénybe veszi – szülőt, gyereket, pedagógust, konyhai dolgozót, nyugdíjast –, hogy az észrevételét vagy esetleges panaszát juttassa el hozzánk a kozetkeztetes@bpxv.hu e-mail-címen, ezzel is segítve a munkánkat – tette hozzá az alpolgármester.

Comments are closed.