Nagytatarozás a Mozdonyvezető oviban

A kerület idei legnagyobb óvodafelújítását a Mozdonyvezető Óvodában végezték. A 76 milliós felújítás részleteiről Kósa István, a GMK műszaki igazgatója számolt be.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A rekonstrukció során az óvodában a külső nyílászárókat – a lépcsőházi portált és a létesítmény hátsó felében lévő volt gondnoki lakást kivéve – lecserélik. Az autópálya felőli oldalon lévő emeleti teraszt teljes egészében felújítják. Ennek során rendbe teszik az utóbbi időben sok beázást okozó csapadékvíz-elvezető vezetékeket. A terasz elbontott burkolata helyére, az új hő- és vízszigetelő rétegekre gumiőrleményes járófelület kerül, és több ültetővályút is telepítenek. A terasz időjárási viszonyoktól független használatát az új acélszerkezetre erősített polikarbonát előtető segíti a jövőben – mondta el Kósa István. – A lapostető szigetelését javították és nagyobb felületen felújították. A konyhában korábban falvizesedést okozó korrodált csőszakaszok cseréjét követően burkolatjavításokat végeznek. A hőközpontban különválasztották az óvodai és gondnoki lakás fűtésihőmérséklet-szabályozását, és új területet létesítettek, ahol a karbantartási eszközöket és gyerekjátékokat tárolhatják. A hőközpont mellett a régi gőzkazán-helyiség elavult gépészeti elemeinek kibontásával, korábban nem használható értékes belső tereket szabadítottak fel az óvoda számára – sorolta a műszaki igazgató. Az udvari játékoknál is végeztek felújításokat. A meglévő csúszdás hintaállvány és az újonnan beépített laphinta alá gumi ütéscsillapító burkolatot tettek. Két régi hinta helyére új fészekhinták kerültek, az új játszóházhoz és homokozóhoz hasonlóan. Új kiscsúszda is várja majd a gyerekeket. A játszóeszközök közötti füves területen pedig új öntözőrendszert építettek ki.

– Az udvari munkák részben a júliusban kezdődő nyári szünetet megelőzően készültek el, míg a belső munkák a bezárást követően kezdődtek. Az augusztus végi nyitást követő három héten belül befejeződhet a kerület legnagyobb óvodafelújítása – tudtuk meg Kósa Istvántól.

Comments are closed.