Nagyszülők készenlétben

A nyár beköszöntével gyakran a nagyszülők maguk ajánlkoznak fel, hogy elviszik vakációzni a kicsit, egyrészt azért, hogy jó helyen legyen a gyerek, amíg a szülők dolgoznak, másrészt ők is szívesen töltik az idejüket az unokájukkal. Ráadásul a nagymama, a nagypapa és az unoka közötti jó kapcsolat nagyon fontos az egész család számára.
Nagyszülőkkel közösen tevékenykedni a gyermeknek is izgalmas kihívás. A kicsik imádnak a nagyival főzni-sütni, vagy épp befőttet, savanyúságot készíteni. A nagypapákkal is számos emlékkel lesznek gazdagabbak egy-egy focimeccs alkalmával. Kétségtelen, ha hosszabb időre marad az idősebbeknél a kis lurkó, érdemes felkészülni testileg-lelkileg egyaránt.
A nagyszülő sohase legyen rest elmondani, ha elfáradt, hiszen számos baleset előzhető meg, ha beismerjük, a gyerekek gyors tempója nem követhető számunkra hosszú távon. A programokat is célszerű megbeszélni nemcsak a gyerekekkel, hanem a szülőkkel is. Már rengeteg helyen kínálnak tartalmas, közös szórakozást nagyszülőknek és unokáknak, például tematikus táborokban közösen alkothatnak, sportolhatnak.
A szállásadók is felismerték, hogy egyre több az unokával együtt nyaraló nagyszülő. A különböző akciók­nak köszönhetően költséghatékonyan lehet nyaralni az unokákkal, hiszen az utazást, belépőket kedvezményesen lehet megvásárolni nyugdíjasoknak és diákoknak egyaránt. További ötleteket a nagyszulo.lap.hu weboldalon olvashatnak.

Comments are closed.