Nagykorú lett a bowling verseny

Egy év szünetet követően szeptember 10-én ismét bowling versenyt rendeztek a Molnár Viktor utcai Fejlesztő Gondozó Központban. Az idei rendezvényen kilenc csapat szerepelt. Tizedik „játékosként” pedig az önkormányzat is beszállt a versenybe.

Nagykorú lett a speciális bowling vándorkupa bajnokság – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester –, amit immár 18. alkalommal rendeztek meg. Ez egy olyan verseny, amelyen mindenki nyer, aki itt van és, aki játszik.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A sportrendezvény annakidején még a Mobilitási hét keretében indult, aztán szép lassan önálló programként honosodott meg a kerületben. A gondozók – Némethné Varga Viktória és csapata – töretlenül hisznek abban, hogy szükség van az ilyen érzékenyítő programokra, mely minden alkalommal nagy élményt jelent nem csak a gondozottaknak. Sajnos, a pandémia miatt tavaly el kellett halasztani a rendezvényt, ezért is jelentett akkora örömöt, hogy idén viszont lehetőség nyílt a 18. verseny megtartására. A bajnokságra Győrtől Hatvanig érkeztek csapatok.

Mind a 18 rendezvényen itt voltam – mondta Hajdu László országgyűlési képviselő –, ám nem tagadom most is nehéz könnyek nélkül nézni azt az boldogságot, amit ez a játék okoz a résztvevőknek. Fantasztikus az a munka, amit a gondozók megtesznek azért, hogy örömet okozzanak a fogyatékossággal élőknek. Ez nemcsak egy bowlingverseny, hanem a szeretet ünnepe is.

A Molnár Viktor utcai Fejlesztő Gondozó Központ és a mellette levő  Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona egyaránt szimbóluma a városrésznek. Ilyen típusú intézményi kapcsolattal nem sok település büszkélkedhet. A két szervezet működtetése nem kötelező feladata az önkormányzatnak, ám az elmúlt több mint harminc évben fel sem merült, hogy erről az önként vállalt nemes teendőkről lemondjon a kerület.

Comments are closed.