Nagyi ünnepi sütije

Karácsonyi sütemények készítésére invitálták az önkormányzati szakemberek a nyugdíjas csapatokat a Levendula 60+ program keretében. Édes illatok terjengtek december 9-én a Csokonai Művelődési Házban, ugyanis ekkor tartották a kóstolóval egybekötött finomságok bemutatását.

A Süss nagyi! című felhívásra számos lelkes kerületi szépkorú csapat jelentkezett. A versenyen részt vett az Arany János, a Klebelsberg Kunó és a Kontyfa utcai Idősek Klubjának csapata, ezenkívül a Csokonai Művelődési Házból két nyugdíjasklub is nevezett a versenyre az ünnepi édességével, mindemellett a Szolidáris Kisnyugdíjasok és a helyi Fejlesztő Gondozó Központot Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány süteményei is megdolgoztatták az értékelők ízlelőbimbóit.

Értékelt a zsűri/Fotó: XV Média, Vargosz

Értékelt a zsűri/Fotó: XV Média, Vargosz

A sütiket zsűrizte Németh Angéla alpolgármester, Reiszné Naszádi Magdolna főosztályvezető és Gráczer Irma, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója. A legjobb édesség kiválasztásánál az ízvilág mellett a látványt is pontozniuk kellett az értékelőknek. A hosszas mérlegelés után a gyönyörködtető és ínycsiklandozó desszertek közül végül a kontyfások kreációjának ítélték a fődíjat. Üres kézzel azonban senki sem távozott, hiszen minden részvevőt jutalmaztak a szervezők.

A győztes karácsonyi süteményreceptjét pedig hamarosan az eszixv.hu honlapon is olvashatják az érdeklődők, sőt azt ígérték a szervezők, idővel Levendula szakácskönyvben is közreadják a kulisszatitkokat.

A sütemények bemutatója után a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes produkciója szórakoztatta a résztvevőket. A felejthetetlen pillanatokat közös körtánccal tették még emlékezetesebbé.

Comments are closed.