Nagyberuházásokról döntöttek

Számos más napirendi pont mellett döntött a képviselő-testület a Bányász parkban létesítendő Palota Sport- és Rendezvényközpontról és az újpalotai közösségi házról.
Három interpellációval kezdődött az április 5-i testületi ülés. Legárd Krisztián (DK) arról érdeklődött, hogy az elnapolt újpalotai gyorsvillamosprojekt területén élők építésügyi korlátozások miatti gondjait ki és hogyan tudná orvosolni. Hajdu László polgármester válaszában elhangzott, hogy a Drégelyvár utcai terület a Fővárosi Önkormányzathoz tartozik, az ott élők ingatlanjogi problémáit a főváros orvosolhatja, a kerületnek csupán véleményezési joga van.
Szilvágyi László (LMP) azt kérdezte, hogy a köz javára épített sportpályák, tornatermek, műfüves pályák építésére, felújítására mennyit költött az önkormányzat az elmúlt 5 évben, ezek lakossági kihasználtsága milyen. Hajdu László elmondta, az önkormányzat éves költségvetésének mintegy 2 százalékát fordítja az ifjúsági szabadidős és sportlétesítményekre. Tavaly 5 létesítmény összesen 18 hétvégén ingyenesen állt nyitva az itt lakók előtt. A sportlétesítmények lakossági használata éves szinten meghaladta a négyezer főt.
Vékás Sándor (Liberálisok) azt kérdezte dr. Pintér Gábor alpolgármestertől, igaz-e, hogy a közétkeztetés pályáztatásával megbízott RUP-15 Kft. közbeszerzési eljárása ellen kifogást emelt a közbeszerzési hatóság elnöke. Az alpolgármester elmondta, a hír igaz, a hatóság jogorvoslati eljárást kezdeményezett, ezért meg kell ismételni a közbeszerzési eljárást. Hozzátette, a gyerekek ellátása mindazonáltal nem kerül veszélybe, az eddigi közétkeztetési partnerekkel már tárgyalt ez ügyben az önkormányzat.
Előterjesztést vitattak meg a képviselők a Bányász parkban létesítendő Palota Sport- és Rendezvényközpont terveztetéséről. Elhangzott, heteken belül elkészülnek az építési tervek. A kiviteli tervek elkészítéséhez a kerület tao-pénzeket szeretne felhasználni, ezért a testület jóváhagyta, hogy a Kinizsi TTK a Magyar Kézilabda Szövetséghez ez ügyben sportfejlesztési programot nyújtson be.
Az új újpalotai közösségi házzal kapcsolatban úgy döntöttek, hogy a korábban elfogadott szakmai programot, tartalmat valósítják meg a beruházás során. Ehhez viszont a tervezett beruházási keretet meg kell emelni, így a korábban meghatározott egymilliárd forintos plafont 1,2 milliárd forintra módosították.
A grémium úgy határozott, a kerület vegyen részt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program aktuális pályázatán a Dózsa György Gimnázium energetikai felújítása érdekében.
Ugyanakkor nem fogadták el a képviselők a Budai II. László Stadion felújításának elvi támogatásáról szóló előterjesztést, ami hosszú távon biztosította volna a stadion és környékének rekonstrukcióját.
Nem tárgyalta végül a testület a meghívóban jelzett előterjesztést a Száraznád Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola fenntartóváltásával kapcsolatban. Ez a téma egy későbbi ülésen kerül a képviselők elé.
(A testületi ülés felvételről megtekinthető az onkormanyzatitv.hu és a bpxv.hu oldalakon.)

Comments are closed.