Nagy verésbe szaladt bele a REAC a hétvégén

Az REAC az NB III. őszi szezonjában a legsúlyosabb vereségét az RKSK-tól szenvedte el, így az elmúlt hétvégi hazai összecsapáson a visszavágás is fűtötte a palotaiakat. Azonban a vendégek végig jobban, gyorsabban és eredményesebben játszottak – többek között ehhez hasonló látványos gólokat szerezve – és történelmi, 7-1-es vereséget mértek Dinka Balázs együttesére.

 

Érdekesség a REAC háza tájáról, hogy a Budai II. László Stadion fejlesztése érdekében TAO-pénzekre nyújtott be támogatási kérelmet a klub a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ).
A TAO-támogatásból megvalósuló rekonstrukcióban a főépület előtti lelátót újítanák fel és be is fednék. A sportfejlesztési programban a fentieken kívül a stadion főbejáratának (portahelyiség), az 1. emeleti öltözőrésznek, a Grosics Alapítvány által használt irodának, továbbá a futófolyosó és a felette lévő tribünrésznek a felújítása is szerepel. A TAO-támogatás legmagasabb mértéke a bekerülési költség 70 százaléka.
Az MLSZ legutóbb 2015-ben hitelesítette a pályát. A stadion III. osztály besorolást kapott a 2016/17-es bajnoki szezonra. Az MLSZ szabályzata kategóriánként határozza meg a lelátó lefedésének mértékét. A Budai II. stadion esetében az egyik partvonal melletti lelátót 50 százalékban kell befedni. A stadionban egyetlen fedett lelátó sincs, így jelenlegi állapotában nem felel meg a szabályzatban előírt kritériumnak. Az NB III.-as csapatoknak a lelátó befedésére adott határidő 2017. június 15-e.
 

Comments are closed.