Nagy-siker a vizes vébén

Megszerezte első érmét a hazai rendezésű vizes világbajnokságon Nagy Péter úszóedző tanítványa. A Rákospalotán élő szakember úszói közül a versenyek első napján ketten is medencébe ugrottak.

Verrasztó Evelyn a női, Kozma Dominik a férfi 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként debütáltak a vébén, és mindketten fantasztikusat úsztak. Evelynék ennek ellenére egy hajszállal, de lemaradtak a döntőről, ugyanis kilencedikek lettek. Nem úgy Dominikék, akik a délelőtti előfutamban óriási országos csúcsot úsztak, és az ötödik legjobb idővel kvalifikálták magukat az esti döntőbe.

A bronzérmes Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter (b-j) a férfi 4x100 méteres gyorsváltó eredményhirdetése után, Fotó: MTI, Illyés Tibor

A bronzérmes Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter (b-j) a férfi 4×100 méteres gyorsváltó eredményhirdetése után. Fotó: MTI, Illyés Tibor

Ez az eredmény már önmagában is szenzáció volt, hisz korábban még egyetlen magyar férfi gyorsváltónak sem sikerült a világbajnoki döntőbe jutás. De a történet itt még nem ért véget, a csapat ugyanis az esti fináléban még ezt a teljesítményét is túlszárnyalta.

Nagy Péter tanítványa, Kozma Dominik első emberként fantasztikus országos csúcsot úszott, és a második helyre hozta be a magyar váltót. Németh Nándor a harmadik, Holoda Péter holtversenyben a harmadik-hatodik helyen váltott, a befejező emberünk, Bohus Richárd azonban szintén elképesztőt repesztve az amerikaiak és a brazilok mögött a harmadik helyre hozta be a magyar váltót.

Kozma Dominik 100 és 200 gyorson, a 4×200 méteres gyorsváltóban, illetve a 4×100 méteres vegyesváltóban is érdekelt lesz a világbajnokságon, míg Verrasztó Evelynért szintén 100 és 200 gyorson, illetve a 4×200 méteres gyorsváltóban izgulhatunk.

Comments are closed.