Múzeumok éjszakája – Hősök, újítók, felfedezők a középpontban

Hősök, újítók, felfedezők címmel rendezik meg idén a Múzeumok éjszakáját; az országos eseménysorozat 400 intézmény 2200 programjával várja a közönséget június 25-én, a kiemelt város Kecskemét lesz. Kerületünkben június 25-én B. Tóth Klára családi kiállítása lesz a MÁV-telepi templomban (Széchenyi út 18.) délután fél 4-től este 8 óráig.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Múzeumok éjszakájával kapcsolatban elmondta: ezen az éjszakán nemcsak a csatlakozó intézmények kiállításai tekinthetők meg, hanem rengeteg különleges, csak erre az alkalomra meghirdetett program is lesz, melyeket okostelefonos alkalmazás és a www.muzej.hu honlap gyűjt egybe. A fővárosi programok között szerepel például raktárlátogatás a Néprajzi Múzeumban, gyerekprogramok a Petőfi Irodalmi Múzeumban, drámajáték és kultúrtörténeti séta a Fiumei úti sírkertben.

Budapesten hét múzeumjárat is közlekedik június 25-én. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai a Múzeumok éjszakáján 18 órától vasárnap hajnal fél háromig közlekednek. Hét útvonalon indít járatokat, és késő este a szokásosnál kétszer sűrűbben, 5 percenként jár majd a kisföldalatti, de az éjszakai buszok is gyakrabban közlekednek a forgalmasabb vonalakon, így a 907-es, a 908-as, a 914 és 914A, a 923-as és 934-es vonalakon.

A múzeumbuszok a Nyugati pályaudvar és a Róbert Károly körút, a Deák Ferenc tér és a Széll Kálmán tér, a Deák Ferenc tér és a Városliget érintésével a Népliget, a Ludwig Múzeum és Budatétény vasútállomás, a Nyugati pályaudvar és a Kolostor utca, a Széll Kálmán tér és a budai Vár, valamint a Deák Ferenc tér és a Bajor Gizi Színészmúzeum között közlekednek.
A múzeumi buszokat a rendezvényre érvényes karszalaggal lehet csak igénybe venni, ezt a BKK több jegypénztárában is meg lehet vásárolni.

Comments are closed.