Múzeumi tervpályázat

Tárgyalt a képviselő-testület a június ülésén – Rákospalota Városközpont fejlesztése részeként – a Rákospalotai Múzeum és Rendezvényközpont építészeti tervpályázat lebonyolításáról.

A képviselő-testület még 2011-ben a Rákospalotai Múzeum helyszíneként a Kossuth-szobor mögötti területet jelölte ki. Az önkormányzat 2014-ben elkészíttette és elfogadta a rákospalotai városközpont részletes szabályozási tervét. Ennek figyelembevételével megvásárolta egy autókereskedés telkét, amit összevontak a szomszédos önkormányzati tulajdonú ingatlannal, és ezzel megteremtették a városközpont magját jelentő tömb kialakításának lehetőségét.

Kossuthszobor
Mivel a terület nagysága a múzeum kialakításán túl egyéb funkciókra is alkalmas, ezért megvalósíthatósági tanulmányt készíttetett a helyhatóság a területre.
A tanulmányban új elemként jelenik meg egy nagyobb, háromszáz-négyszáz fő befogadására alkalmas fedett rendezvénytér, ami esküvők megtartásán túl alkalmas lenne rendszeres táncházi rendezvényekre. Emellett helyet kaphatna még étterem, kávézó, cukrászda, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár rákospalotai fiókja, valamint kisebb bérbe adható üzlethelyiségek is. A parkolást terepszint alatti parkoló építésével oldanák meg a javaslat készítői.
A beruházás előzetes becsült költsége megközelíti a másfél milliárd forintot.
Az előterjesztés szerint a megvalósíthatósági tanulmányban szereplő tervezési programot véglegesíteni, pontosítani kell. Ezt követően országos és nyílt tervpályázatot hirdetnének.

Az előterjesztésről történő szavazást itt tekinthető meg, 134.40-nél kezdődik:

Comments are closed.