MSZP: a fideszes polgármesterjelölt a közpénzekkel a pártja érdekeit szolgálta – videóval

Az MSZP szerint a kormánypártok XV. kerületi polgármesterjelöltje már bebizonyította, hogy a rábízott pénzekkel nem az állampolgárok érdekeit, hanem a Fidesz érdekeit szolgálja – írja az MTI. Erről sajtótájékoztatón beszéltek a párt tisztségviselői.

Fotó: XV Média, Vargosz

Harangozó Tamás és Tóth Imre/ Fotó: XV Média, Vargosz

Harangozó Tamás, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szeptember 21-én a XV. kerületi polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján “visszaeső jogsértőként” beszélt László Tamásról, a szeptember 30-i kerületi időközi polgármester-választás kormánypárti jelöltjéről. Szerinte László Tamás országos és helyi politikusként is bizonyította, nem méltó és nem alkalmas arra, hogy ezt a kerületet vezesse.


A politikus arra is kitért, hogy László Tamás 2016-ban a Szövetség a Nemzetért Alapítvány elnökeként mintegy 320 millió forintot “kért és kapott” az állami tulajdonú, légiforgalmi szolgáltatásokat nyújtó, HungaroControl Zrt.-től. Az alapítvány beszámolójából aztán kiderült, hogy a pénzt a Fidesz pártrendezvényeinek finanszírozására költötték, holott a támogatási szerződés alapján a légiforgalmi irányítás népszerűsítésére kellett volna fordítaniuk. A politikus hangsúlyozta: ez egy normális országban teljesen egyértelműen tiltott pártfinanszírozásnak minősülne.
Harangozó Tamás szerint ha jövő vasárnap László Tamást választják meg polgármesternek, akkor a kerület polgárainak pénzét fideszes politikusokhoz fogja juttatni. Azt kérte a választóktól, hogy menjenek el szavazni, voksoljanak a civil jelöltként induló és az MSZP által is támogatott Németh Angéla alpolgármestere.
Az elhangzottakhoz Tóth Imre, a XV. kerület alpolgármestere, az MSZP kerületi elnöke annyit tett hozzá, hogy a választás nagy tétje, akar-e kerület még egyszer olyan polgármestert, aki 2010 és 2014 között csak tervekre közpénzből 600 millió forintot költött el. “Tervek, álmok, kézzel fogható eredmény semmi” – fogalmazott.

Comments are closed.