Módosult a KRESZ

A Magyar Közlönyben július utolsó hétfőjén megjelent rendeletmódosítás szerint két új közlekedési változás következik be az eddig érvényes szabályokban. Az egyik egy új tábla bevezetése, a másik pedig, hogy ezentúl az engedéllyel rendelkező járművek a kiemelt sporteseményeken használhatják a buszsávot.

Az új, négyzet alakú, fehér színű, barna keretben fekete ábrával és felirattal is ellátott tábla a templomot vagy a vallásgyakorlásra rendelt más helyeket jelzi. Az előbbin a templom tetején van kereszt, az utóbbin nincs, de mindkét fajtájúnak lehet kiegészítő táblája, amelyen feltüntethetik a vallási közösség nevét, az általa használt épület nevét, valamint a szertartások kezdetének időpontját.
A másik változtatás szerint pedig a nemzetközi sportszövetség által szervezett sportesemények alkalmával, a nemzetközi sportesemény szervezőbizottsága közreműködésével kijelölt jármű az autóbusz forgalmi sávban is közlekedhet a jövőben. Ehhez a járműre matricát kell majd felhelyezni, ezekről pedig kormányhatározat intézkedik. Azaz azok a járművek, amik sporteseményre mennek, kikerülhetik a belváros forgalmát a buszsávok segítségével.