Modernizált tábor

Önkormányzatunk tavalyi és idei költségvetéséből is jelentős összeget fordított a Bernecebarátiban található gyermektábor felújítására.
Mint Ábri Lászlótól, a Csokonai Kulturális és Sportközpont igazgatóhelyettesétől megtudtuk, a 2015. évi költségvetésből majd’ 16 millió, míg a 2016. évi büdzséből több mint 18 millió forintot fordítottak a tábor korszerűsítésére annak érdekében, hogy a nyári szünetben minél komfortosabb körülmények között fogadhassák a gyerekeket.
Első lépésben az I-VIII. faházak felújítását végezték el, ez tapétázást, festést, mázolást, teljes padlóburkolat-cserét, a fürdőhelyiség felújítását, az V-VIII. faházak bejáratiajtó-cseréjét, valamint a főépületben található ebédlő és konyha festését, a vizes falburkolat javítását jelentette.
Második lépésben elvégeztették a főépületi fiú- és ­leány-WC és -fürdő teljes felújítását, a folyosó és az előterek festését, továbbá a vizes falburkolat javítását.
Mint megtudtuk, az elvégzendő feladatok közé tartozik egy homokozó és játszótér kialakítása nettó 3 millió forint értékben, valamint a kúriaépületben (az apartmanrészben) a felvizesedett részek szigetelése, festése, a régi nyílászárók cseréjének folytatása nettó 6 millió forint értékben.

Comments are closed.