Modernizálják a Pestújhelyi Közösségi Ház fűtését

A Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH) csaknem 100 éves épületének fűtéskorszerűsítése kezdődött el augusztus elején. A hideg őszi napok beköszönte előtt befejezik a munkálatokat, így a művelődési házba érkező közönséget már jó meleg fogadhatja majd.
A Pestújhelyi Közösségi Ház épülete még 1926-ban a Római Katolikus Egyház Fiú- és Leány Polgári Iskolájának épült, így fűtési hálózata mára jócskán elavult. A fűtéskorszerűsítés első lépéseként a kazánházi hőtermelő és hidraulikai elemek cseréje 2019-ben megtörtént. A PeKH helyiségeinek fűtési alapvezetékei részben padlócsatornában alulról, részben a helyiségek mennyezetén végigvezetve, felső elosztással csatlakoznak a radiátorokhoz. A hálózatfelújítás kivitelezési munkálatainak végén jár a GMK.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

„A kivitelezést a teljes körű gépészeti tervek alapján valósítják meg, azaz a tervezői műszaki leírás, a költségvetés és a fűtéstervek alapján el kell készíteni a létesítmény fűtéshálózat-korszerűsítés keretén belül a fűtési rendszer hidraulikai szabályozhatóságát biztosító korszerű hőleadó berendezéseket integráló fűtési hálózat kivitelezését. Valamint a szükséges kapcsolódó elektromosenergia-betáplálás és elektromos erőátviteli kapcsolások kialakítását, ezzel biztosítva a zónaszabályzást. A fűtési hálózat nyomvonalvezetése a szükséges fal- és födémáttörések helyreállításával történik meg” – tudtuk meg Mona Péter működtetési igazgatótól.

Comments are closed.