Modern rendelők a Hősök útján

A kerületi nagyberuházások egyike a Hősök úti rendelőegyüttes korszerűsítése. A mai kor követelményeinek megfelelő fejlesztés méltó körülményeket teremt mind a betegeknek, mind az orvosoknak.

A Hősök úti I. és Hősök úti III. rendelők felújítása folyamatban van, ez év második felében el is készülnek a munkálatokkal. Ez azt jelenti, hogy ott egy új fogászati centrumot és háziorvosi rendelőket alakítanak ki. A beruházásnak köszönhetően olyan egészségügyi ellátást biztosító központ jön létre, ami sokkal korszerűbb a jelenleginél – mondta el Benedekné Bagyinszki Márta városgazdálkodási főosztályvezető.

A két épület az 1970-es években épült, ennek megfelelően mostanra nagyon leromlott az állapotuk. Nem biztosították sem a betegeknek, sem az ott dolgozó orvosoknak, egészségügyi dolgozóknak a mai kor követelményeinek, elvárásainak megfelelő körülményeket.

Bruttó 630 millió forint központi támogatás segítségével és bruttó 156 millió forint saját forrás biztosításával újulhatnak meg a két épületben működő szakrendelők. A kétszintes épületben akadálymentes közlekedést biztosító személyfelvonót  alakítanak ki.

Mint megtudtuk, az épületek körüli közterületet is rendezik, ennek során új parkolók létesülnek. Ehhez az önkormányzat bruttó 61 millió forint saját forrást biztosít az idei költségvetésben.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

 

Comments are closed.