Modern betegellátás a 13-as épületben

Tavaly szeptemberben költöztek át a háziorvosok a Bezsilla úti régi villaépületből az Észak-Pesti Kórház területén felújított 13-as számú épületbe. Éppen ezért időszerű volt, hogy megkérdezzük, hogyan érzik magukat az új helyen.

Dr. Gyárfás Irén/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Gyárfás Irén/Fotó: XV Média, Vargosz

– A korábbi helyünk, a Bezsilla Nándor utca 29-es számú épület már megérett a felújításra – mondta dr. Gyárfás Irén körzeti orvos. – Már nagyon rossz állapotban volt. Ahhoz képest valóban nagy változást jelentett a volt szovjet kórház területére való beköltözésünk, ahol felújított, modern épületben fogadhatjuk a betegeket. Ez a betegellátás minőségére is kihat.

Persze, azért nem minden szép és kerek. A betegek szerint az új hely nehezen – a réginél mindenképpen nehezebben – megközelíthető, illetve míg a Bezsillában a háziorvosok két emeleten osztozhattak, addig a 13-as épületben egy emeleten rendel minden orvos. Emiatt a váróteremben két, illetve három rendelés betegei zsúfolódnak össze.

– A praxisom ezerkétszáz betegből áll, amely még a kisebbek közé tartozik – mondta a doktornő. – A 13-as épületben rendelő négy kollégám praxisa viszont nagyobb az enyémnél. Ilyenkor, tél végén a járványok miatt ráadásul megduplázódik a betegek száma. Az enyém például a napi harmincról, ilyentájt hatvan-hetvenre is nőhet, amely szintén nehezíti a rendelést.

A 13-as számú épületben nemcsak háziorvosok dolgoznak, hanem ide költözött a Szentmihályi útról a Tüdőgondozó is (a földszintre). A háziorvosokkal egy emeleten található még a gyógytorna és a fizikoterápiás részleg is, amely a Hősök úti rendelőből települt át az Észak-Pesti Kórház új épületébe.

Comments are closed.