Mindig frisset, mindig hazait

Több mint 2 és fél éve árulja saját készítésű portékáját az újpalotai piacon Balla János őstermelő, aki mindig a legfrissebb árujával várja a vásárlókat.
A disznótenyésztésből és -feldolgozásból élő gazda a tőkehúson kívül mindenféle füstölt terméket árul a piacon. A csarnokban, a 7-es számú kapunál található standon kaphatunk sonkát, combot, karajt, különböző szalonnaféléket, csípős és csemegekolbászt, paprikás szalámit, disznósajtot, májast, bácskait, hurkát, sütni való kolbászt, de tepertőt és pörcöt is mindig frissen szerezhetünk be.
A földjükön megtermelt takarmánnyal eteti az állatokat, melyeket a vágás után a cserhátsurányi feldolgozóhelyen tesz piacképessé. Minden héten disznót vág és egyheti terméket készít elő. Hétfőn, kedden és szerdán végzi a feldolgozást, míg a hét második felében árul a piacon. Csütörtökön, pénteken és szombaton reggel 6-tól délig várja a vevőket, de ahogy Balla János fogalmazott, érdemes korán érkezni, mert 9-10 órára általában kifogy az aznapra szánt áru.
Ahogy a gazda mondta, bizony elég munkaigényes elfoglaltság minden héten friss termékkel várni a vevőket, de ő nem csinálná másképp. Éppen ezért nem is árul máshol, csak az újpalotai piacon, hiszen sem ideje, sem kapacitása nem lenne több termék előállítására. Számára legfontosabb a vevő, mindig szívesen ad kóstolót. A vásárlói­nak mintegy 80 százaléka törzsvásárló. Nála nem marad meg termék, nincs lefagyasztott húsféle, ha véletlenül nem fogy el friss áru, akkor azt grátisz odaadja a vevőknek.

Comments are closed.