Mikulás-napi díjeső – videóval

Stílszerűen Mikulás-napján tartották a Hubay Jenő Zeneiskola koncerttermében a kerület legjobb sportolóinak, sportvezetőinek és testnevelőinek a köszöntését. A hagyományos évzáró ünnepen ismét sok díjat osztottak szét a meghívottak között.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A kerületi önkormányzat év közben is több alkalommal díjazza a legeredményesebb sportolókat – mondta Hajdu László polgármester -, de ennek az évzáró ünnepségnek mindig is fontos szerepe van a kerület sportéletében.

Elsősorban azért, mert ekkor a teljesítményt és munkát jutalmazzák, és a sportolók mellett az edzők és a pedagógusok szakmai munkáját is elismerik. Az idei ünnepen huszonegy fiatal sportoló vehette át a „Kerület Kiváló Sportolója” elismerést. A díjazottak az országos és nemzetközi versenyeken, illetve a világversenyeken produkáltak kimagasló eredményeket. Majd a „Kiváló testnevelő tanár”-díjakat osztották ki idén négy pedagógusnak. Díjazták a 15, 20 és 30 éve a kerületünkben dolgozó testnevelőket is. Ebben az összevetésben a maga 30 évével Varga László, a Czabán iskola igazgatója az abszolút doyen.

A diákolimpiai pontversenyt a középiskolák között a Dózsa, az általános iskolák kategóriájában pedig a Kolozsvár nyerte, de a László Gyula és Hartyán testnevelő munkaközössége is elismerésben részesült. Ez utóbbi iskola az idei ’56-os Emlékfutás mozgósítási versenyét is megnyerte. Az évzáró ünnepségen díjazták az év legjobb diáksport-vezetőit, utánpótlás és felnőtt edzőit, illetve sportvezetőit is.

Hajdu László polgármester, Végső János, Dr. Pintér Gábor alpolgármester/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Hajdu László polgármester, Végső János, Dr. Pintér Gábor alpolgármester/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Idén a XV. kerület legeredményesebb versenyzője Végső János a Pestújhelyi SC dartsosa,  a legjobb csapata pedig a Palota RSC női röplabdázói lettek. Legvégül Tamás József, a Kolozsvár nyugdíjba vonuló testnevelője vehette át a pályafutásáért járó életműdíjat.

Comments are closed.