Mi lesz veled MÁV-telep?

Mi lesz a MÁV-teleppel az új önkormányzati ciklusban? A kérdés az ott élőket és az új önkormányzat tagjait is erősen foglalkoztatja.  Legárd Krisztián, a 6. számú választókörzet képviselője erre az érdeklődésre alapozva lakossági fórumot szervezett március 10-ére a Szent Korona Általános Iskola tornatermébe, melyre a lakosságon kívül az önkormányzat, a hivatal és a MÁV Telep Baráti Köre Közhasznú Egyesület képviselőit is meghívta. Az eseményen felszólalt többek között Arlett Annamária, a civil egyesület elnöke, Hajdu László polgármester, Németh Tibor, a Városfejlesztési- és Üzemeltetési Főosztály vezetője, Sipos Gábor főépítész.

A terület, amely 1994 óta helyi védettséget élvez, a közeljövőben végre műemléki besorolást is kaphat, és elkészül a terület szabályozási terve. Ez utóbbi azért is fontos, mert meghatározza a jövőbeli fejlesztéseket.

Németh Tibor elmondta, hogy a MÁV-telep fejlesztésének ügye tavaly végre elmozdult a holtpontról, az önkormányzat ugyanis több mint százmillió forintot költött a régi telep rekonstrukciójára. A pénzből utakat újítottak fel, és az Ozmán utcai rekreációs parkot és kutyafuttatót is megépítették. A rekonstrukciókat az idén is folytatni szeretnék, ám azokat az új MÁV-telepre is kiterjesztenék már.

Az Ozmán utcai rekreációs park avatása/Fotó: XV Média, Vargosz, archív

Az Ozmán utcai rekreációs park avatása/Fotó: XV Média, Vargosz, archív

A lakossági fórum összehívása azt is jelezte, hogy az új összetételű önkormányzat továbbra is szeretné bevonni a fejlesztésekbe a lakosságot. Az egyeztetés iránti érdeklődés meg azt bizonyította, hogy a lakosságnak erre a párbeszédre igenis szüksége van.

Comments are closed.