Mezőtúr egy darabkája Rákospalotán

Rendhagyó kiállítás nyílt Rákospalotán. Dr. Szepesi Tamás sebészorvos a magángyűjteményében levő mezőtúri kerámiákat mutatta be pár napja az érdeklődőknek.

Egy valóban ritka és nemes gesztusnak, dr. Szepesi Tamás magán műgyűjtő lelkesedésének, nagylelkűségének és művészetek iránti szenvedélyének köszönhetően ma egy különleges művészi élményekkel szolgáló estén vehetünk részt – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester a rendezvény nyitóünnepségén. – Egy olyan híres és gazdag életművel rendelkező, itthon és nemzetközileg is elismert művész alkotásaiból nyílt kiállítás, amely minden bizonnyal sokak érdeklődésére tart majd számot.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A magángyűjtemény legfontosabb darabjai ugyanis az egyik leghíresebb mezőtúri művész, Badár Balázs fazekasmester korongjáról és kemencéjéből származnak. A kiállítók között számos Badár-tanítvány is akad. 

120 tárgyat mutatunk be, amelyek 25 mester alkotásai – mondta dr. Szepesi Tamás. – Ezzel az állandóra tervezett kiállítással szeretném színesíteni a kerület kulturális életét. Egyben szeretnék emléket állítani a nagyapámnak, Papp Józsefnek is, aki 1950-60 között Mezőtúr városát vezette, és, akit korai halála miatt nem volt módom személyesen ismerni. 

A Pozsony utcai (a Rudolf borozóval szemben) üresen álló szuterénben berendezett kiállítás remélhetőleg sokak érdeklődését felkelti majd. A tervek szerint a gyűjteményt hetente két alkalommal, kedden és pénteken 10-11 óra között lehet majd megtekinteni. Ehhez azonban előzetesen kell időpontot egyeztetni a tulajdonossal. A kerületünkben lakó dr. Szepesi Tamás hétfőtől – csütörtökig a monori szakrendelőben érhető el, péntekenként délután pedig a Rákos úti Szakrendelőben rendel.

 

Comments are closed.