Mesterségek bűvöletében

Idén ötödik alkalommal szervezte meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a Múltidéző Piactér – Úszópiac elnevezésű rendezvényt. Szeptember 12-én és 13-án benépesült a Bálna mellett, a Nehru Part, ahol az Értékes hagyományainktól hagyományos értékeinkig jelszóval a budapesti ipar és kereskedelem múltját és jelenét elevenítették fel a szakemberek és a kiállítók.

Fotó: XV Média/Nagy Botond

Fotó: XV Média/Nagy Botond

A kétnapos vásári kavalkád minden korosztálynak kínált számos látványosságot, érdekességet. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a magyar történelmi, gazdaságtörténeti és kulturális hagyományokba. A program mindemellett kiváló megjelenési lehetőséget nyújtott a nagy múltú magyar cégek, hazai vállalkozók, művészek, hagyományőrzők számára, ezen belül a XV. kerületnek is.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Múltidéző Piactéren megismerhettük a magyar gasztronómiai termékeket, míg a Szakmák és Mesterségek Interaktív Szigetén kipróbálhattuk a különböző régi kézműves mesterségeket, volt kosárfonás, szövés, faművesség, fafaragás, tojáskarcolás és a gyöngyfűzés is nagy népszerűségnek örvendett.

Comments are closed.