Meseszép mosoly

A Mosolyfestők szó szerint már többször csaltak mosolyt a kerületiek arcára, amely nem csoda, hiszen ahogy nevük is hirdeti céljuk, hogy felvidítsák a lakosokat. Még mielőtt bárki azt hinné, bohócruhába bújnak a civil szervezet tagjai, el kell oszlatni a tévhitet. Ők inkább ecsetet ragadnak és a színek, a formák sokaságával teremtenek boldog pillanatokat. A művészeti csapat már több mint három éve önkéntes munkával varázsolja újjá óvodák, iskolák, kerítések, táborok és más gyermekintézmények kopott falait, megszépítve rengeteg gyermek és felnőtt hétköznapjait.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A falfestésen túl a csoport Meseszép projektet is megvalósított. A Mosolyfestők művészei többek között olyan neves hazai kortárs szerzőkkel, mint Jónás Tamás, Halász Margit, Zilahy Tamás, Király Gábor, Lackfi János, valamint Kemény Zsófi mesekönyvet készítettek. A varázslatos írásokhoz a Mosolyfestők álmodták meg és rajzolták le a csodálatos, garantáltan minden gyermek tetszését elnyerő illusztrációkat. Ráadásul kerületünknek kiemelt feladat jutott a munkában, ugyanis hivatalosan legelőször a Hartyán-Árendás Összevont Óvoda nagycsoportjai lapozhattak bele a gyönyörű kiadványba.

Balog Fruzsina kuratóriumi tag elmondta: a közös munka célja az volt, hogy a mesekönyv gyereknap alkalmából eljusson kórházakba, óvodákba és átmeneti otthonokba. Szeretnék ugyanis, ha a gyerkőcök nem attól félnének például, hogy szurit kapnak, hanem azon izgulnának, hogy Cifra, a hóbortos északi manó meg tudja-e menteni a többieket. Mindemellett külön öröm volt számukra, hogy visszatérhettek a Hartyán óvodába, és újra mosolyt csalhattak a kicsik arcára.

A kezdeményezés támogatásáról bővebben a mosolyfestok.hu oldalon olvasható.

Comments are closed.