Mérhető gazdagság Újpalotán

Az 1. Számú Újpalotai Lakásszövetkezet mindig híres volt kezdeményezőkészségéről. Nem véletlen, hogy 2007-ben a szövetkezet által működtetett Nyírpalota utca 1–21. számú épület (a Nádastó park 31. számú házzal közösen) elsőként jelentkezett a Panel Plusz programra. A felújított épületet a köznyelv ma is csak „színes háznak” hívja. De a Nyírpalota utcai 11 lépcsőházas épület a napelemek felszerelésében is élen járt. A 2014-ben a tetőre felszerelt napelemek ma már a ház áramfogyasztásának háromnegyedét biztosítják. Gugyella János elnökhelyettes újabb innovációról számolt be, gázmérő-órákat szereltek fel.

Gugyella János/Fotó: XV Média, Vargosz

Gugyella János/Fotó: XV Média, Vargosz

– Régi vágyunk volt, hogy a gázfogyasztásunkat ne áta­lányban, hanem mérőóra alapján fizessük. Sajnos, ez az igényünk sokáig süket fülekre talált, és a hatóság minden lehetséges eszközzel – hol jogi, hol pedig műszaki akadályokra hivatkozva – akadályozta az átállásunkat – mondta az elnök. – Ez persze ellentmondott az európai uniós előírásoknak, így csak idő kérdése volt az áttörés.

Ez végül 2016-ban történt meg, amikor is az 1. számú lépcsőházban az átalányt órával mért adatokra cserélték. Az eredmény aztán mindenkit meggyőzött. További részletek az Életképek 13. számában olvashatók.

Comments are closed.