Melléképület kapott lángra reggel Rákospalotán

Kigyulladt egy körülbelül hatvan négyzetméteres melléképület csütörtök reggel a Nagysándor József utcában. A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz – közölte a katasztrófavédelem.

A fűtési szezon kezdete óta huszonnégy áldozatot szedtek a lakástüzek, az összesen csaknem tízezer négyzetméteren pusztító lángokban hatvan ember sérült meg – írta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A lakásokban keletkező tüzek legfőbb kiváltó oka a tüzelő-fűtő berendezések helytelen használata, a dohányzás és az elektromos zárlat. Advent idején az adventi koszorúkra helyezett mécsesek is fokozott kockázatot jelentenek.

A tűzvizsgálatok azt mutatják, hogy a lakástüzek többsége valamilyen emberi tevékenységre vezethető vissza, oka sok esetben emberi mulasztás vagy gondatlanság – hívják fel a figyelmet a tűzoltók.

Tűz esetén fontos a gyors helyzetfelismerés és reagálás. Ha a tüzet nem tudja eloltani, az épületet a lehető leggyorsabban hagyja el és kérjen segítséget a 112-es segélyhívón!

Comments are closed.