Megújuló utak, járdák

Nyolcvanmilliós központi forrásból épülhet meg idén három kerületi útszakasz. A Vághó Ferenc utca és a Mogyoród útja közötti névtelen utat, a Bulcsú utca és a Lehel utca közötti szintén névtelen utat és az M3-sal párhuzamos Városkapu utca egy kis részét építteti meg az önkormányzat – tudtuk meg Németh Tibor főosztályvezetőtől.
Az útfelújítási tervek között a Fázis utca Késmárk és Adria utca közötti szakasza szerepel, valamint a régi MÁV-telepi utak tavaly elkezdett beruházásának befejezése, melynek része az Ozmán utca és a Vasutaskert utca.

Útjavítás/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Útjavítás/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Idén is folytatódik az önerős járdaépítési, járdafelújítási program a kerületben. Erre 80 millió forintot különítettek el a költségvetésben. A program keretében a lakóknak lehetőségük nyílik, hogy pályázat útján négyzetméterenként 800 forintos önköltségi áron az ingatlanjuk előtti járdaszakaszt teljesen újjáépíttessék, amennyiben ez műszakilag indokolt. A többletköltségeket ilyenkor az önkormányzat állja, amely igencsak tetemes summa, hiszen az építés négyzetméterenkénti ára 15 ezer forint – mondta a főosztályvezető. Pályázni folyamatosan lehet november 30-ig, illetve a keretösszeg kimerüléséig.
Németh Tibor azt is hozzátette, hogy hamarosan a városüzemeltetési bizottság elé kerülnek a sebességkorlátozott övezetek kialakítására vonatkozó javaslatok. A bizottság jelöli ki a konkrét területeket, amely alapján a hivatal idén megtervezteti a lakó-pihenő övezeteket, és a remények szerint ezek megvalósítására jövőre fedezetet biztosít a képviselő-testület.

Comments are closed.