Megújuló kerületi terek

– Kerületünk képviselő-testülete idén a Miénk a tér! közterület-fejlesztési programra nettó 18 millió forintot szavazott meg, melynek felosztására a Kerület- és Vállalkozásfejlesztési Bizottság jogosult. A benyújtott igények alapján hat kis tér megújítására lesz lehetőség idén – tudtuk meg Németh Tibor városüzemeltetési főosztályvezetőtől.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Már elkészült, a lakók birtokba vehették a Taksony sor és a Bulcsú utca kereszteződésében kialakított mini játszóteret. A térre fészekhintát, lap­hintát, mérleghintát és egy hajót helyeztek ki, ezek mellett padokat és szemétgyűjtőket is telepítettek a terecskére. A beruházás nettó négymillió forintból valósult meg.
Valóra válik az Illyés Gyula utca 2–10. előtti zöldsáv rendezése is, melynek keretében újrafestik a korlátokat, pótolják a hiányzó parkolásgátlókat, emellett újrazöldítik a rézsűt és felújítják a lépcsőket is, mintegy másfél millió forint értékben.
Az Énekes utca 1–11. mögötti területre a meglévő mellé két új játszószert raknak ki és a kerti bútorokat is felújítják.
Az Obsitos téren a padokat, asztalokat újítják meg, a három régi pingpongasztalt elbontják, helyükre korszerű, vandálbiztos asztalt szerelnek fel, az idősebbeknek pedig sakkasztalt is felállítanak.
A Mézeskalács téren az ott lakók számához képest nagyon kevés játszóeszköz található, ezért a program keretében most új játszószereket telepít az önkormányzat, méghozzá olyanokat, amelyek több korosztály igényeit is kielégítik. Erre ötmilliót szavazott meg a bizottság.
Végül, de nem utolsósorban a Nyírpalota utca 23–35., valamint az iskola közötti zöldsáv rendbetételét is célul tűzte ki az önkormányzat – sorolta a fejlesztéseket Németh Tibor.

Comments are closed.