Megújulnak játszótereink

Az idei játszótér-felújítási program elsősorban a fából készült játszószerek megújítását tűzte ki célul. Erre igencsak szükség van, hiszen az elmúlt évek alatt az eredetileg felvitt UV-védelem és favédő anyagok gyakorlatilag eltűntek.

– A Kossuth-lakótelepi Csobogós játszótértől kezdve az Erdőkerülő út mögötti Szirom játszótérig bezárólag, legalább 6-8, európai uniós szabvány szerint készült játszótéren szeretnénk a játékok faszerkezeteinek nagy részét felújítani. Ez jellemzően csiszolást és lazúrozást, favédelmet jelent – mondta el Demeter János, a Répszolg Kft. ügyvezető igazgatója.
Emellett 10 millió forint értékben két jelentősebb beruházást is terveztek idénre a szakemberek. A tavaly­előtt épült Nyírpalota utca 1–21. mögötti játszótéren a nagyobbacska, 6–14 éves gyerekeknek szánt játszószerek közül forráshiány miatt kimaradt egy kombinált játék megépítése. Ennek pótlására most elérkezettnek látják az időt, így egy várszerű játszószert telepítenek a térre.
A Száraznád parkban található, nemrégiben épült, bekerített játszótér mellett még találhatók régről ott maradt játszóeszközök is. A tervek szerint ezeket felszámolják, és helyettük 5-6 kültéri fitneszeszközzel felszerelt kondiparkot alakítanának ki.
Van sok kisebb játszótér, ahol kiegészítéseket, például homokozót építenének ki, ilyen például az Eötvös – Rädda Barnen utca sarkán lévő terecske, ahonnan a szülők hiányolták a homokozót, most ennek pótlása megtörténik.

Comments are closed.