Megújul a Szirom játszótér

Teljesen felújítja, átépíti a Répszolg az Erdőkerülő utcai ­játszóteret.

– A Répszolg készítette a Szirom játszótér felújítási tervét. A tervezés során világossá vált, hogy teljes nagytatarozásra szorul a tér, hiszen a játszószerek jelentős része elhasználódott, komoly felújítást igényel, az időközben tönkrement játékok helyett pedig újakat telepítünk – tájékoztatta lapunkat Demeter János ügyvezető.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Vegyes, korosztályonként eltérő játszószerek lesznek a téren, így például mászóvár és mérleghinta, de rajztáblát is kiraknak majd a kreatív lurkók kedvéért. Emellett ütéscsillapító burkolatot tesznek a játékok alá, mintegy 24 négyzetméternyi felületen. A tér eddig gyöngykaviccsal volt felszórva, ennek helyére most díszkő burkolat kerül. Növénycserére is megérett a helyzet, így 300 négyzetméteren frissítik fel a cserjéket, virágokat.
Demeter Jánostól azt is megtudtuk, hogy a tér meglévő, ám nem működő ivókútját lecserélik vandálbiztos, nyomógombos új kútra, így ismét szomjukat olthatják majd a játékban kitikkadt gyerekek a játszótéren.
Jelenleg az anyag- és eszközbeszerzést végzik, a felújítás a tervek szerint augusztus végére befejeződik.
Még tavaly októberben döntött úgy a képviselő-testület, hogy az Erdőkerülő utca 47. szám előtti, parkolóként funkcionáló közterületet 15 évig kedvezményes közterület-használati díjért bérbe adja az Aldinak. A cég ennek fejében vállalta a parkoló felújítását és folyamatos nyitvatartását, továbbá bruttó 8,5 millió forintot biztosított a közeli Szirom játszótér felújítására.

Comments are closed.