Megszólal a FUTÁR – segítség a látássérülteknek

Átadták az önkormányzati támogatással beszerzett FUTÁR távirányítókat az újpalotai Nyitott Ajtók Irodában június 14-én, az ERESZ Látássérültek Egyesületének klubnapján. Az eszköz a látássérültek közlekedését segíti.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az átadón Tóth Imre alpolgármester elmondta, hogy a száz távirányító beszerzését Vékás Sándor képviselő kezdeményezte, és a képviselő-testület teljes egyetértésben szavazta meg. Az alpolgármester szerint a kerületben mindig kiemelten kezelték a fogyatékkal élő embertársaink segítését. Ezzel a távirányítóval a FUTÁR kijelzővel felszerelt buszmegállókban egy gombnyomással ki lehet hangosítani a kijelzőn szereplő feliratokat, és aktiválni tudják a nyomógombos közlekedési lámpákat is, így egyszerűbbé válik a látássérülteknek az önálló közlekedés.

Fotó: XV Média, Vargosz

Benedekné Bagyinszky Márta főosztályvezető elmondta, hogy a rendelkezésre álló támogatási összeggel jól gazdálkodtak, és a fennmaradó összeget is a rászorulók fogják megkapni. Csukáné Polyák Erzsébet, az ERESZ elnöke az egyesület egyik tagjával ki is próbálta a távirányítót.

Comments are closed.