Megrendelt rendelések

A nyártól bővül a gyerekellátás a kerületi egészségügyben, ugyanis megállapodást kötött egy éve a XV. kerület (illetve a kerületi egészségügyi intézmény) és a Bethesda Gyermekkórház.

Forrás: Bethesda kórház

Forrás: Bethesda kórház

– Két új rendeléssel bővül a repertoárunk – tudtuk meg dr. Sólyom Olimpia főigazgatótól – a gyerekallergológiával és -immunológiával, illetve a gyerekbőrgyógyászattal. Mindkettőre nagy szükségünk van, és nagyon örülünk, hogy rövidesen sikerül ezt a hiányt pótolnunk.
Dr. Sólyom Olimpia elmondta, hogy a nemrég elkészített ötéves fejlesztési tervükhöz epidemológiai (átfogó egészségügyi) felmérést is végeztettek a kerületben, mely többek között azt is kimutatta, hogy a kerületben igen magas a kiskorúak allergiás és immunológiai megbetegedésének az aránya. A bőrgyógyászat pedig a gyerekrendelésben ugyanúgy hiányszakmának számít, mint a felnőtteknél.
– A Bethesda Gyermekkórházzal való együttműködés eredményeképpen az elmúlt egy évben már diabetológiai, pulmonológiai, kardiológiai, neurológiai gyerekrendelések, illetve fül-orr-gégészeti szakrendelés is indult a kerületben – mondta a főigazgató. – Ez a kínálat bővül majd a két új szakrendeléssel. A terveink között a gyerek ortopédiai és szemészeti szakrendelés beindítása is szerepel.
A két új szakrendelés közül a gyerekallergológia és -immunológia elérhető. A rendelést júniustól minden hétfőn reggel 8 és délután 2 között tartják a Rákos úti szakrendelő földszinti gyerekrendelőjében. A gyerekbőrgyógyászaton a szakrendelést várhatóan szeptembertől kezdik, amikor is keddenként reggel 8 és délután 2 óra között az Őrjárat utcai felnőttbőrgyógyászati szakrendelés helyén fogadják a gyerekeket.

Comments are closed.