Megérkeztek a tankönyvek

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket. A XV. kerületi oktatási intézményekben várhatóan mintegy ötezer-ötszáz tanuló kezdi el a 2017/18-as tanévet, melyből majd’ ötszáz az elsős kisdiák – tudta meg lapunk az Észak-Pesti Tankerületi Központtól.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kormányhatározat alapján a 2017/2018. tanévben az ingyenes tankönyvellátást egy ütemben vezetik be az 5–8. évfolyamon tanulóknál, illetve az ingyenességet kiterjesztik a középiskola 9. évfolyamára is. Az intézkedés értelmében így az 1–9. évfolyamra járó valamennyi tanuló alanyi jogon ingyenes tankönyvellátásra jogosult.
Kovács Katalin, az Észak-Pesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója arról is tájékoztatott, hogy a tankönyvek kiszállítása már augusztus e lején elkezdődött, a hónap közepére pedig minden kerületi iskola megkapta a megrendelt mennyiséget.
A helyi oktatási intézményekben a megbízott pedagógusok már ellenőrzik a leszállított tankönyveket, melyeket a tanulók a tanévkezdéskor, szeptember 1-jén kapnak kézhez. A szülőknek a tankönyvek beszerzésével tehát nem kell foglalkozniuk, hiszen 2013-tól felmenő rendszerben vezették be a mindenki számára ingyenes tankönyvellátást az általános iskolákban.

Comments are closed.