Megdőlt a fővárosi napi melegrekord, de hidegfront érkezik

Szombaton, március 4-én megdőlt a fővárosi napi melegrekord, de vasárnaptól, március 5-étől hidegfront érkezik – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták, mostanáig ezen a napon 18,9 Celsius-fok volt a legmagasabb hőmérséklet, amit a fővárosban mértek. Ezt először 1920-ban, majd 1998-ban is rögzítették. Most viszont a II. kerületben 19,3 fokig melegedett a levegő, így ez lett az új március 4-iki melegrekord.
Szombat, március 4-e késő estétől viszont nyugat felől hidegfront közelít. Ennek hatására vasárnap – szombathoz képest – már mérséklődik a nappali felmelegedés, de a hőmérséklet még így is jócskán az ilyenkor megszokott fölött marad.
Az előrejelzés szerint vasárnap, március 5-én többnyire erősen felhős idő várható. A déli órákig elsősorban a középső és a keleti országrészben valószínű helyenként kisebb csapadék. Délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. A légmozgás gyakran élénk helyenként erős is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között valószínű.

Comments are closed.